lördag 5 april 2014

Nyklippt och lördagsirriterad

Igår var vi lediga hela familjen, jag passade på att smita iväg 4 timmar för att ordna till håret. Bort med 15cm på längden och i med färg/slingor. Kändes lite jobbigt att lämna bebis så länge, men det var helt nödvändigt. Hade inte varit hos frisören på ca 6(!) månader. 

Idag har vi lekt, kollat film, varit ute på lekplats mm. Och ändå far 4-åringen runt här hemma och bara stökar till. Det är inte ens en lek. Det är mer vända uppochner på bebis babysitter. Rulla upp en matta. Skrika lite. Klättra upp och ner över soffan. Jag. Blir. Galen. Kan han inte bara vara still en stund? Leka någon lugn lek? Men okej, nu sägs det något om att rita en orm och färglägga. Eller sa han att jag skulle rita? Jaja, det är iallafall nåt. 






måndag 31 mars 2014

Invaderat hemmakontor

4-åringen blev sjuk någon gång i förra veckan, en vanlig förkylning gissningsvis. Vi märkte inget förrän han själv sade till sin pappa: Jag är sjuk, hör du inte det på min hosta? Hrm....ja.... Väldigt uppmärksamt av oss. Not.

Idag är han hemma och invaderar mitt "kontor". Säger såhär, är han lika frisk och energisk imorgon så blir det förskola. Vi behöver båda två våra egna rutiner och lite space. För ja.... under det här året är hemmet min arbetsplats, mitt kontor. 
Och trivs förvånansvärt bra med det. Ta hand om världens sötaste bebis, hålla hemmet i okej skick(har sänkt ambitionerna något), se till att 4-åringen har det bra, vuxentid någon timme på kvällen och lite projekt som ska påbörjas snart:

1, garderober ska styras upp, rensa, flytta om och in med kläder som kommer passa mig under vår och sommar.
2, Vårens helger på landet ska spikas
3, sommaren planeras
4, dop planeras efter sommaren
5, en eventuell semester(läs all-inclusive så enkelt och icke spännande som möjligt)
6, börja vägen mot mitt viktmål. 

Och ja lite annat också såklart. En viktig uppgift just nu är att testa mig genom hela Coops fikautbud. Det går rätt bra. Gillar deras senaste: cakemuffin: