torsdag 10 april 2014

AmningsBH

Måste bara dela med mig av mina erfarenheter med amningsBHar och amningslinnen. Under dagen har jag amningsBH eller amningslinnen och på natten alltid amningslinne. Jag tycker det är jättesvårt att hitta sköna amningsplagg, har kört på H&M och Boob hittills. Men nu har jag hittat Lindex nya utbud och beställt ett linne och 2 BHar och de är överlägset bäst! Är så glad att det äntligen tillverkas något i schysst kvalitet och till resonligt pris för oss ammande mammor. Nu blir det bara Lindex framöver! Iallafall för amningsunderkläder... 

onsdag 9 april 2014

Rastlös kväll

Är inne på 3:e dagen av nyttigheter. Efter BMI-kollen och det där med övervikt kände jag att det får vara nog. Jag har fikat och fikat och ätit choklad. Vill inte ens tänka på hur mycket det sammanlagt blivit per vecka. Men jag ångrar inget. Skapar nya vanor nu. In med mer grönsaker och protein. Ut med sockret och fettet. Eller ja. Nästan iallafall. Helger är fortfarande okej, ska bara ta lite mindre portioner av det goda. 

Så jag har en plan. Men just ikväll är det svårt. Känner mig rastlös, har huvudvärk och blev inte ett enda dugg nöjd av äpplet till kvällstéet. Och imorgon är bara torsdag... Motivationen är just i detta ögonblick lite låg. Tur att jag snart ska gå och lägga mig.


tisdag 8 april 2014

Bebisstrul

Vi brukar ha det rätt bra här på dagarna, jag och bebis. Han brukar äta och sova och vara vaken, allt i jämna intervaller. Men idag och igår har det varit tokstrul. Det har ätits dåligt, sovits konstigt och varit för lite aktiv vakentid på dagen. Han liksom äter ett par minuter, sen släpper han taget och är ledsen? Jag försöker rapa honom och byta ställning och ja det är rena cirkusen ibland. Inget gillas. Sen tappar han orken och ska sova, men inte som vanligt utan alldeles för kort. Sen vakna vara hungrig och äta för lite igen. Sådär har vi hållt på hela förmiddagen. Nu ledsnade jag, pumpade ut 100ml, tog upp honom ur vagnen lite halvvaken och lyckades mata på. Sen fick han 80ml ersättning på det. Sen gick ögonen i kors på bebin och ett lyckligt men sömnigt leende belönades jag med. Hoppas ordningen är återställd.


måndag 7 april 2014

BMI... för högt

Okej, enligt BMI uträknare online är jag överviktig. Den tar ju inte hänsyn till att jag födde barn här för 8 veckor sen. Men ändå. Överviktig! Nä, det är inte okej.

Jag måste göra nåt åt detta. Vill inte gå omkring i mammabyxor längre. Och jag har 4 kartonger kläder i förrådet i stl S och 36. De hånler åt mig... Nä såhär kan det inte fortsätta. Jag behöver gå ner 9 kilo. Inte till imorgon eller nästa månad, men det måste börja ticka åt rätt håll iallafall. 

Inget mer fika i veckorna är första steg. Eller såhär: nyttigt fika i veckorna. Och lite mindre av det goda på helgerna. Och längre promenader med vagnen.


söndag 6 april 2014

Börja titta ut ur bebisbubblan

Jag har inte velat ta med bebis ut särskilt mycket de här första 2 månaderna. Våra enda utflykter har varit: förskola, BVC och SÖS(rutinkontroller inget allvarligt). Det har inte varit tal om att åka kollektivtrafik med honom eller ens åka och hälsa på någon med bilen. Vi var på väg en gång för ca 3-4 veckor sen till farmor och farfar på Ekerö. Men det fick vi ställa in efter en jobbig natt och bebis samt mamma var inte riktigt i balans eller i skick att träffa någon alls.

Nu börjar jag ta mig ut så smått och planera för kommande utflykter. Vi ska till landet över påsk, det ligger i Flen så det är inte mer än ca 1 timma och 15 minuters bilfärd. Allt handlar om tajming. Bebis ska vara lite trött och på väg att vilja sova, absolut inte övertrött eller för pigg eller hungrig. Så planen är att packa allt kvällen innan och ha handlat det viktigaste också. Så kan vi åka i tid med första eller andra morgonsovningen. Och hålla tummarna...

Och igår gick jag ut med bägge barnen till en lekplats och det funkade. Eftersom bebisen sov. Jag tänker också att jag ska kunna våga mig ut till något café för lyxfika någon dag när bebis sover. Är inte riktigt redo för offentlig amning eller kollektivtrafik än. Men det får ge sig.

Funderar en hel del kring sommaren och vad man har på sig då förutom amningslinne och shorts? Jag gillar ju klänningar men det känns ju bökigt? Amningslinne, shorts eller chinos och någon stor scarf kanske. Men baddräkt då? För bikini...well. Vi är INTE där än.

I sommar vill jag ju att vi ska åka till skåne dessutom. Men då är bebis ca 5 månader så då borde jag känna mig i fas med livet. Hoppas jag.

En sak i taget. Snart är det påsk! Här är bild på vårt enda påskpynt so far: