lördag 10 maj 2014

Lördag, dags att fika

Idag kommer vänner över på fika, jag kommer inte ta ett äpple istället. Inte när jag och 4-åringen bakat Leilas kladdkakemuffins som serveras med grädde och hallon... Så det så.






BVC och utbrott på Ikea och kissproblem

Igår var det ledig fredag för samtliga i familjen. Det firade vi med att gå till BVC, IKEA och Mio. 4-åringen var väldigt bestämd på att han skulle med till BVC på morgonen för lillebrors vaccinering. Jag som inte såg fram mot det alls försökte avleda honom med löfte om iPad eller TV. Det funkade icke. Han skulle bara med helt enkelt. Jag suckade och talade om för honom att då var det bara till att lyssna precis på vad jag sade när vi kom till BVC och jag bara skulle ta hand om bebisen. Storebror fick bara vara med men klara sigsjälv. Han sade okej till allt. Så vi gick iväg kvart över nio, vinkade hejdå till yrvakna pappan och höll tummarna(eller jag iallafall). Det gick ju hyfsat bra. 4-åringen lyssnade och betedde sig väl, bebisen gjorde allt han skulle och jag började inte gråta eller så. Bebisen tyckte det var jobbigt att bli mätt på längden och ännu värre såklart med sprutorna, en i vardera litet knubbigt lår. Men den det var värst för förutom bebisen var BVC-sköterskan(som är ny), hon blev superstressad av gråtande bebis och att 4-åringen satt i soffan med händerna för öronen. Hon kanske trodde det var tecken på traumatisk upplevelse eller nåt. Och tog fram såbubblor som hon erbjöd och visade hur man skulle göra. 4-åringen bara tittade på henne, ungefär som att "Jag vet väl för sjutton hur man blåser en såpbubbla men nu skriker ju lillebror och det skär liksom i öronen". Men han sade inget. Bebis lugnade ned sig och vi gick ut och ammade och sen hem.

Det gick väldigt bra på både Mio(lite soffkuddar skulle inhandlas) och på IKEA(mörk rullgardin till sovrummet och lite annat plock). Lillen sov sig genom allt inklusive lunch och fika och storebror fick bara härdsmälta en enda gång. Men jag var pedagogisk för en gångs skull och lät honom spela ut sin lilla scen på IKEA och sen tog jag honom i famnen och kramade honom och frågade om det blev lite för mycket helt enkelt? "Jaa" hulkade han och lugnade sen ner sig. 5 minuter senare var det världens gladaste unge som hoppade runt.

Vi hade en både bra och stökig natt den här fredagen. Bra för att bebis sov hela natten från 19-0645, med en matpaus kl 22 enbart. stökigt för att 4-åringen kissade ner sig och det blev sängbyte, avtorkning och ny pyjamas vid halv två. Sen utspelade sig följande under ca 45 min: pappan lägger sonen och går tillbaka till vår säng.  Sonen kommer tillbaka till pappan och kan inte sova, pappan lägger honom igen och stoppar om och går tillbaka till vår säng. Och sen fortsatte samma scenario ca 13 gånger till. Lovely... Problemet är att det kissas i sängen såklart. Det stör hela natten för sonen som annars alltid sover hela nätter. Och vi försöker att han får dricka mindre på kvällen, ta upp honom för att kissa vid 22(vilket han brukar totalvägra och skriker som en stucken gris när man vill lyfta honom till badrummet), köpt nya fina lakan med döskallar på som han kanske inte vill kissa ner m.m. Det senaste är nu att han kommer få ett kinderägg varje gång han vaknar torr. Det har funkat 1 gång hittills. Andra tips tas tacksamt emot...





torsdag 8 maj 2014

Lite smådepp mitt i allt det perfekta

Jag vill verkligen ha en så bra och fin vardag som möjligt. Jag önskar att varje dag kunde vara harmonisk och härlig. 
Men helt ärligt så ser det ju inte riktigt ut så. 4-åringen utmanar varje dag nuförtiden. Bebin är inne i ett utvecklingssprång och sover ryckigt och blir lätt olycklig. Min lilla rosenkind som är så glad annars....
Och så blev det kallt igen. Och idag regnar det. Och jag är tjock. Och jag tappar hår. Och...typ hundra grejer till som liksom skaver i mig. 

Det är en sån dag idag. 




Och så lite inredning på det

När man sitter hemma hela dagarna ser man plötsligt allt man vill ändra på. Vi ska ju bo kvar i vår 3:a i minst 2 år till, innan något större blir aktuellt. Säger jag självsäkert  nu innan bebin börjat gå... Men hursom så blir det här med inredning en viktig fråga. Jag är trött på att alla pengar går till tråkiga saker som service på bilen mm. Nu måste vi få in lite fina detaljer i lyan. Jag hittade myhabitation och longcoastliving på nätet som hade massor med fint. 

Tex det här:


Äntligen en ananas i mitt hem! Tjohoo!

onsdag 7 maj 2014

Amningsklänning här!

Äntligen kom paketet från Boob. Ena klänningen blir super men den andra satt konstigt upptill så den åkte tillbaka. Det var nog lika bra de är ju rätt dyra tycker jag. Men väldigt skön kvalitet och bra passform. Sen att min degmage ser ut som den gör är en annan fråga. Måste nog köpa tights med lite support... 

Beställde ett svart somrigt linne också som ska användas flitigt i sommar. Mycket nöjd! Men svårt att ta kort så mm ser ordentligt.








Morgonamning

Bebis var trött och sov från 1830-0800! Med två matpauser vid 22 och 0430. Så det blev sen morgonamning vid halv nio snåret. Man kan säga att det fanns gott om mjölk... 



tisdag 6 maj 2014

Det är svårt att banta men inte banta

Jag vill inte banta medan jag ammar, men jag vill leva mer hälsosamt. Men det är nästan lättare att banta, det vet jag precis hur man gör. Inget bröd, ingen mjölk i kaffet, inga sötsaker och snacks, mycket sallad och protein. Vara lite hungrig och strunta i det. En och annan måltidsbar istället för lunch. Det funkar för mig. Men inte för bebis och hans mjölk.

Nu är det viktigt att mjölken håller kvaliteten. Så då behöver jag lite extra. Och där blir det svårt. Jag har lite mjölk i kaffet, jag tar knäckebröd till frukost och mellis. Jag äter inte särskilt mycket frukt. Men däremot mer nötter och såna där Raw-bars som består av nötter och dadlar. Jag äter mindre luncher men däremot helt vanlig middag med familjen. Och har nu under 3 dagar gått snabba promenader varvat med jogging i skogen.  Samt lite hemmaträning iform av benböj, utfall och plankan. Gissa vad vågen visar som belöning för allt detta? 1 kilo plus. 

Men tack för den... Vad motiverad jag blir att fortsätta nu. Okej, men jag fortsätter iallafall. Alternativet är ju att fortsätta trycka mjölkchoklad och kakor varje dag och goda smörgåsar till höger o vänster. Det går ju inte. Det fattar jag också.



måndag 5 maj 2014

Min bebis

Min bebis är så rund och go, jag får bara inte nog. Med rosiga kinder och tjocka små lår, ögon som glittrar och silkeslent hår.

En liten älskling på vår stora jord, så dyrbar, så kär, en skatt som finns här.
Jag får aldrig nog av ljudlösa skratt, av bubblande gurgel och ljudliga pruttar var natt.

Det mest värdefulla och ömtåliga jag har, en liten bebis så härlig och rar.
Bebisen vet precis vad han vill, äta, sova, pussas eller sitta still. Men ibland rör jag till det och missförstår, det brukar leda till skrik och en och annan tår. Men vi löser det sen, bebin och jag och sen blir allt så väldigt bra. Den lille han är det finaste jag nånsin sett, när hans blick möter min är det svårt att inte gråta en liten skvätt. 

Vår kärlek är det starkaste på hela jorden, det är svårt att beskriva jag finner knappt orden. Du lilla, du lilla, du har mig helt för dig själv. Jag är så kär, så förälskad i just bara dig. Dina söta små ljud, din ljuvliga doft och dina fina små tår. Jag kommer älska dig precis som du är under alla mina år.

Min bebis är så rund och go, jag får bara inte nog. Mammakärlek på det renaste vis, du får allt jag har min lilla kis. Det här året är det du och jag, hur ska jag nånsin kunna jobba? Jag vill ju bara va, med min bebis natt och dag. Det är en omöjlig ekvation så vi får hoppas att jag till sist tar reson. Att lämna över till bebins far borde ju vara lätt. Men vem vet om han kommer göra på mitt sätt? Tur att det är många månader kvar, jag ska vara här och njuta av bebis, han är ju så underbar.



söndag 4 maj 2014

Men vad är det med 4- åringar?

Alltså är det bara min unge, eller finns det fler som blir helt vansinniga på sin 4-åring? Han kan vara så söt, klok, resonabel och bedårande. Och rolig! MEN när han är i sitt andra utförande då är det kaos och krig. Han lyssnar inte, gör tvärtemot, slåss, skriker och beter sig som en bortskämd skitunge. Gör fula miner, säger så fula ord han kan( det mesta på temat bajs, prutt och fis)

När man har sagt åt honom att sluta med något typ 5ggr och han bara hånskrattar. Då är det något som brister och synfältet liksom smalnar. Jag upprepar för migsjälv: manfårinteslåbarnmanfårinteslåbarnmanfårinte.... Till sist blir det att jag släpar in honom på rummet och så får han stanna där tills vi alla lugnat ned oss. Plötsligt ser jag på Emil och snickerboa i ett nytt ljus. 

När går detta över? Är det trots? Är det att han blivit storebror? Är det hans personlighet? Jag. Blir. Galen.


Skenet bedrar. Trust me. 

Roliga saker att se fram emot:

Ibland hamnar jag i nån sorts nedstämdhet och tänker att allt är så tråkigt och hur gör man för att ha det bra i vardagen egentligen? Då är det bra att ha lite roliga och mysiga grejer att se fram emot. Det här är några såna saker:

1, Nästa söndag ska vi hem till en av mina kompisar på familjelunch. Det blir 3 av mina kompisar från Socialhögskolan med familjer. Jättemysigt!

2, På morsdag ska jag och min granne gå på brunch. Utan barn! Ska bli väldigt lyxigt och roligt.

3, Har beställt 2 amningsklänningar från Boob som ska förenkla mitt liv. Längtar efter det paketet just nu...

4, och lite längre fram i juni ska jag och mina allra trevligaste fd kollegor äta middag ute! Yeyh!


Det går inte så bra...

Det går inte så bra med min viktnedgång efter graviditeten. Jag har gjort upp otal planer och misslyckats. Jag har varit för trött för att stå emot sötsuget. Det har varit min bästa ursäkt. Men nu har jag kommit till en gräns där jag känner nej nu får det vara nog. Det måste börja gå åt rätt håll iallafall. Jag behöver inte påbörja nån tuff diet men jag behöver bli lite mer återhållsam. Ett tag gick det rätt bra och jag åt nyttiga luncher och lättyoghurt med  fullkornsmusli till frukost. Men sen slank det ner lite allt möjligt: pizza, godis, choklad, Nutella, croissanter och lite rosé mm. Ja ni hör ju, det blir man inte direkt smal av. Tillbaka till planen nu. Jag behöver återta mina vanor från innan graviditeten. 

Var ute en sväng i skogen och provade mina nya löparskor. Och kände ett par saker: det dallrade olycksbådande över magen, låren skavde mot varann och det var liksom lite ansträngande att hitta maglåset. Och flåset? Jo då det var väldigt flåsigt de få meter jag lyckades jogga. 

Nu måste kontrollen återtas över denna nya kropp som tydligen tillhör mig.