lördag 8 februari 2014

Men hur ligger ungen?

Inte vet jag hur den här bebin ligger egentligen. Den hade inte fixerat sig iförrgår utan låg rörligt. Och det kan jag ju bara bekräfta, det känns som att den är all over the place. Det hickas både långt ner och på mitten av magen. Det sparkas på alla sidor och ibland trycks ryggen ut åt höger och ibland åt vänster. Kan du bara ta och sjunka ner lite snyggt nu? Huvud först tack? 

fredag 7 februari 2014

Sista besöket på MVC, BF och lista över ytligheter

Idag är det BF. Igår var jag på sista besöket på MVC: Allt ser bra ut och det flesta barn föds ett par dagar efter BF, så ta det lugnt. Men rör på dig. Men inte för mycket, du måste vila också. Okej. Då blir det promenad efter lunch följt av lite vila. Nu gäller det att fokusera om här. Ska tänka: Idag är det fredag, vad mysigt! Istället för: Idag är det BF kom ut för f-n!


Så då tänkte jag ut en liten lista över saker som är icke bebis-relaterade och är vad som egentligen gör mig glad i livet. Förutom att jag naturligtvis anser att meningen med livet är min underbara familj, mina fina vänner och mitt krävande jobb inom socialtjänsten. Så har jag lite andra grejer som gör mig glad och lycklig. Och ibland önskar jag att jag kunde säga att det är något spännande eller fascinerande som har med svåra och krävande sporter att göra. Eller något kulturellt kanske. Något ja, ni vet sådär lite fiiinare. Men nej. Så är det helt enkelt inte. Här kommer min bekännelse över vad som faktiskt gör mig glad i livet. Förutom underbara familjen etc etc.

1, Väskor: Mulberry, Michael Kors, Fendi, Marc Jacobs, Chanel, Dior mf.l.

Min finaste. Ärtgrön Mulberry, lite chanel-inspirerad.

2, Nagellack
3, Choklad, särskilt från Ejes...
4, Goda viner i gott sällskap
5, Nya kläder och skor
6, En lyckad hår-dag
7, Snygg sminkning
8, Att alla kuddar i soffan ligger i ordning, filten är vikt åt rätt håll och bordet är avtorkat
9, När saker matchar i färg. Typ nagellacket och skorna. Eller klockan och halsbandet. Eller nya soffkudden och ljusen.

10, Att göra sig iordning för något roligt som middag ute med mannen, träff med vännerna, en fest eller dylikt. När man känner att man har hittat den rätta outfiten och kvällen precis ska börja.
11, När beställningen från nätshoppingen kommer. Oavsett om det är böcker, porslin, kläder eller annat. Så härligt när man äntligen får sitt paket!
12, Fina bilder på mig och familjen. Kan sitta länge och bara titta på semester- och festbilder m.m.

Inför kalas hos kompis.

På sonens 3-årskalas

13, En ny och rolig bok, en dag i sängen när jag bara kan sträckläsa.
14, Äta middag på en riktig fine-dining restaurang där maten är topp och servicen suverän.
15, Att äta middag på McDonalds en vanlig vardagkväll. Frossa i pommesfrites och milkshake. Och deras friterade paj efteråt.
16. Träning  Soffhäng med mannen, 2-3 avsnitt ur bästa TV-serien för stunden och dela på Ben&Jerrys cookiedoughbrowniecheesecake-something
17, Okej en sak måste faktiskt in på listan även om den inte är ytlig utan bara mamma-fånig: När sonen ser mig, ropar Mamma! och spricker upp i största leendet och springer tvärsöver förskolegården rakt in i min famn. Den känslan.
18, okej en till sån där sak: Att varje gång min man kommer hem är han ALLTID glad att se mig, alltid, alltid. Även när han haft värsta skit-dagen. Det är sånt där som liksom inte går att fejka, han blir verkligen glad att se mig. Varje dag. Jag är helt fascinerad. Själv är jag ofta trött och sur när jag kommer hem....

Jag kommer säkert på fler saker, men på det stora hela. Ni fattar. This is me.

torsdag 6 februari 2014

Ett nytt paket och dagens magbild

Dagens höjdpunkt: Hämta mina nya kaffekoppar som kommit från Lantisliv. Det är grått, trist och ingen bebis. Men jag kan iallafall dricka kaffe med stil. Samt en toscabulle. För det är jag värd. Och idag matchar jag till och med kopparna med en av få tröjor som jag kommer i. Ja jag gillar att matcha saker och ting. Tänker sluta skämmas för det, från och med nu. This makes me happy! Så det så. 

Beställde efterlängtade muggar och godisskål från PiP, Chinese Rose White, lim. edition.
Perfekt godisskål för 1 person! I love it.
Sånt här gör mig lycklig: fina paket med fint innehåll. Från Lantisliv
Amningstop från Boob, bästa fyndet på mellandagsrean.



Bästa gravid-selfien och viktuppgång vecka 40

Imorgon är det BF. Så då kommer bebis INTE födas rent statistiskt sett, eftersom endast 4,6% föds på sin beräknade BF. Så till helgen kanske, är nya förhoppningen. Varje morgon vaknar jag, går på toa och blir lite besviken på avsaknad av sånt som man annars absolut inte vill se. Den berömda slemproppen. Men nej, inget sånt att glädjas åt. Däremot mycket sammandragningar och att magen liksom drar och spänner neråt.

Ställde mig på vågen och kunde konstatera 17kg upp. Enligt mig är det helt okej, bra till och med. Allt under 20kg är jag nöjd med det var mitt personliga mål denna gång. Jag har ätit vad jag vill men sett till att äta varierat av det mesta. Varje dag har jag unnat mig något gott i form av choklad, bakat eller godis. Men även haft dagar då jag gjort fruktsallad med lite vaniljyoghurt till. För mig har det varit viktigt att få njuta av söta saker som kompensation för: inget vin och ingen god ost och knappt något kaffe samt oerhört begränsad rörlighet. Det är värt de där extra kilona och att jag får anstränga mig sen för att komma tillbaka till smaljeansen. 

Bjuder här på min absolut bästa gravid-selfie i början av vecka 39. Kan säga att jag knappast sett ut såhär varje dag. Men den lördagen hade jag ork att anstränga mig med smink, locka lite hår och högklackade stövlar. Skulle på brunch med tjejerna och kände mig pigg och fräsch. SEn är bilden tagen på toa, men det blir ju ofta så eftersom jag skäms för mycket för att ta selfies offentligt så att andra ser. Där drar jag selfie-gränsen. 

Klänning från H&M, svart amningslinne och strumpbyxor från samma ställe, väska Michael Kors, NK

onsdag 5 februari 2014

Inget är som att vara gravid i vecka 40

Allvarligt, inget tillstånd kan möjligtvis jämföras med detta. Det bor en ca 3 kilos människa i min mage. Och jag vet inte ens vem det är. Vem är du? Kan vi ses snart?

Har sovit fantastiskt dåligt inatt och är ändlöst rastlös. Därför har jag: duschat, fönat håret, sminkat mig, städat, dammsugit och bakat. Och nu ska jag ta en promenad med min precis lika gravida väninna. Det lär inte bli i rask takt....

Havrekakor

Varför gör jag inte såna här oftare? Tog ca 30 minuter och blev riktigt bra.


tisdag 4 februari 2014

Sonens önskan

Igår vid kvällsmaten, som bestod av nybakat bullar och mjölk för sonens del( alltså det låter ju verkligen för Bullerbyn för att vara sant men det händer typ en gång om året och enbart när mannen är på bakhumör). Sonen tittade på mig med tindrande ögon och sade: Mamma, jag vet att man inte kan veta. Men om man får hoppas....då. Då HOPPAS jag att jag får en lillasyster. 

Och mammahjärtat svämmade över. Min lilla älskade pojke, vill så gärna bli storebror nu. Till en liten tjej. Och jag som är rätt säker på att det blir en kille fick genast prestationsångest. Självklart tar jag det på migsjälv att jag borde skapat en tjej eftersom sonen nu vill ha det. Mycket logiskt.


Så när är det dags?

Ner till brottsplatsen och skaffa min power-frulle: croissanter. Idag med chokladfyllning. Måste ju variera mig.
Trotsar alltså mjölkig dimma, härjande blåst och hotande regn. Jag och dunderkulan. 

Morgon-selfie. Kolla hur jag matchat hissväggen med både mössa och mannens luvtröja. Nice.


Igårkväll var det full fart i magen, det var sammandragning på sammandragning. Det hickades och sparkades och fäktades. Och jag tänkte: kanske inatt? 
Men nej. Inte alls, när vi väl somnade efter midnatt så sov vi fram till halv åtta. Och nu är det superlugnt. Ni vet, spegelblank sjö, vindstilla och allt sånt där. 

Och nej, jag tror inte ett dugg på myter om att kryddstark mat, sex, storstädning, färsk ananas eller raska promenader får igång nåt. Så inga knep här inte. Jag tror på vila, vettig kost och lagom rörelse. Så jag håller mig till det. Däremot tror jag på att mentalt förbereda sig. Jag försöker tänka på förloppet på ett positivt sätt, att bebin är välkommen, att den ska neråt och utåt. Det hjälper mig iallafall. 

måndag 3 februari 2014

Hur det känns att vara gravid i 9:e månaden

Måndagsfrukost och gravidtankar vid frukostbordet.

Bästa starten på dagen? 

Jaha. Såhär nio månader in är det ett par saker som känns liiite besvärliga.
1, Det här med att magen sjunker och det blir lättare att andas. När händer det? Under förlossningen eller? 
2, Nästäppan. Not helping!!! Kan jag bara få andas normalt eller? 
3, Jo men det är lite tungt nu. Det är en hel och färdig människa med egen vilja som bor i min mage. Det sparkas, det är vaket och det är små knytnävar mot urinblåsan. Jättegulligt. Men också: KOM UT.
4, Jag har sett säsong 1-6 av Sex and the city samt film 1 och 2, säsong 1 av Shamless, greys anatomy säsong 10 och lite ströavsnitt av både det ena och andra. Och nätshoppat, städat ur skåp, ställt böckerna i "rätt" ordning i bokhyllan, skapat och beställt en fotobok för 2013, stajlat bebissäng, tvättat bebiskläder, packat och packat om BB väska. Jag är redo liksom.
5, Jag längtar efter ett glas rött och skäms inte för det. Eller en flaska för den delen. 
6, Jag längtar efter kläder som inte har ultrastretch, 30 cm mudd i midjan eller liknar sonens lektält. 
7, I nuläget finns enbart en sovställning: vänster sida med 2 kuddar under huvet och en mellan knäna. Allt annat orsakar smärta i bäckenet och andnöd. Jag är egentligen magsovare.
8, Jag har tålamod som en geting. 
9, Jag går lika snabbt som min mormor, 83 år. 
10, Jag är konstant rastlös. Känner mig som en katt som vankar runt och försöker hitta rätt hörna att föda i. 
11, Alla är lite otåliga nu: vi vill se bebis! Sonen frågar, mamma frågar, svärmor frågar, personalen på förskolan frågar, vännerna frågar(lite försynt), mannen frågar(typ 5 ggr om dagen, inte särskilt försynt). Well, today is not the day people. Bebis lägger armar i kors och skakar bestämt på huvet: Livets mirakel skall ej stressas. JAG har minsann inte lovat någon att komma ut en enda dag tidigare än beräknat. Så det så.




söndag 2 februari 2014

Söndag och ingen bebis än

Jag tror inte bebin hörde på riktigt när jag berättat för alla som vill höra att helgen vore en mycket bra tid för förlossning. Inga som helst känningar. Bara en sur och rastlös 9 månaders gravid kvinna. Det grå, solfattiga och regn/snö-tunga vädret hjälper INTE sinnesstämningen ett enda dugg.

För att inte bara sitta hemma och fräsa åt stackars familjen var 5:e minut kom vi på att vi borde ta oss till Naturhistoriska. Sonen är inne i en dinosaurieperiod och vi har pratat om att ta oss till muséet  och kolla in riktiga skelett och sånt.

Att gå på museum med en 4-åring går i raketfart, det är liksom inget stå och läsa framför en monter eller ibland ens titta in i en monter. Sonen nickar entusiastiskt och utbrister Aha! och springer vidare till nästa dinosaurie, vildsvin, val, jätte-groda eller bergsuv. Men på det stora hela var det väldigt skönt för alla att se något nytt och sonen var lite speedad men ändå vid gott mod. 2 timmar senare var alla nöjda och sonen däckade i bilen på väg hem.

Sonen blev impad.

Även de här, mina största gravidjeans börjar spänna olycksbådande över magen. Är det inte dags snart?

Sonen trivdes bäst bland Nordiska djur och Människan. Misstänker att det står i direkt samband med att man fick röra fler saker där. 


En rätt skön söndag ändå. Men innan nästa söndag ska bebin ha kommit ut. Så det så.