torsdag 17 april 2014

Påskdessert

Det blir en frozen cheesecake till påskdessert imorgon. Kan ju inte veta säkert, men misstänker att den blir helt galet god. Den såg riktigt fin ut redan innan den hunnit in i frysen. Nu ska den bara klara av resan till landet med 2-barnsfamiljen... 

Receptet hittade jag på heltunderbart.blogspot.se 



Glad påsk!




onsdag 16 april 2014

Påsk, shoppa och resa iväg med bebis

Imorgon börjat påsken, vi är lediga hela familjen från torsdag till måndag. På fredag åker vi till landet. Lite nervöst att åka iväg på första "långresan" med bebin. Man vet aldrig hur de reagerar på bil, miljöombyte mm. Håller tummarna för att allt går bra. 

Jag känner mig lite hängig av oklar anledning men ska ta en Ipren och försöka ta det lugnt. Ikväll ska jag svänga ihop en frozen cheesecake vi ska ta med till landet. Det blir ingen storslagen påskmat det här året, lite varmrökt lax, nån god sås och ägghalvor typ. Måste skaffa fram lite påskgodis också. Jag tror jag fortsätter viktprojektet nästa vecka...

Eftersom jag inte känner det minsta för att ta ut bebisen till några affärer roar jag mig med nätshopping. Det går riktigt bra! Lite för bra kanske. Är helt beroende... 
Mina senaste från HM, MQ och Babyland:








tisdag 15 april 2014

Dagens utmaningar

Utmaning 1: ta med bebis till Coop medan han har vakentid. 

Jo för han brukar nämligen gallskrika när jag lägger han i vagnen vaken och går ut. Men idag gick det bra, han var inte hungrig och inte för trött. Lamaze-katten(barnvagnsleksaken) var i rätt position och det var varken för varmt eller kallt. Puh!

Utmaning 2: duscha och tvätta 4-åringens hår.

Liksom de flesta andra barn avskyr min unge att få sig en hårtvätt. Det är pip och gnäll och avgrundsvrål. Men ikväll var det no mercy. Håret hade börjat lukta smutsig hund. Snabbt och resolut tvättades håret samtidigt som mutor utlovades. Det funkade.

Utmaning 3: ta fram en hållbar plan för min viktnedgång. 

Förra veckan gick rätt bra från måndag till torsdag. Sen kom helgen och efter den har jag inte riktigt återhämtat min disciplin. Har känt mig oerhört sötsugen och karaktärssvag. Har inte heller någon plan för att röra mer på mig. Måste hitta en mer hållbar plan. Känner mig bara inte där än. Samtidigt som jag mår dåligt över att inte komma i mina kläder. Ambivalensen är hög. Äsch jag kommer inte på något smart sätt idag. Utmaning 3: Fail. Får återkomma om den.


måndag 14 april 2014

En måndag här hemma:






Glammigt? Spännande? Not so much. Men stundvis hög mysfaktor, det ska erkännas. 

/En perfekt vardag(?)






söndag 13 april 2014

Söndagsfika och illvrål från toaletten

Idag blev det då äntligen fika med efterlängtade gäster. Fudgetårtan var uppskattad och barnen lekte fint(läs härjade som galningar). Bebin sov mest och visade ingen uppskattning alls över sin jättefina present: ett supersött set med body och byxa från Polarn. När det plötsligt blev väldans tyst i barnkammaren anade vi att något extra bus var i görningen. Mycket riktigt: vatten hade hämtats i smyg och killarna var i full fart med att förstöra det lilla köket med ljus/ljud-effekt. Det lilla köket har numer ingen ljus/ljud-effekt. Till sonens stora besvikelse. Jag känner att jag inte bryr mig, har varnat så många gånger att köket kommer gå sönder, det tål inte vatten mm mm. Det är nästan skönt att det äntligen dog vatten-döden, en sak mindre att tjata om och hålla koll på. 

Nu hör jag illvrål från toaletten och förstår att 4-åringen trilskas rejält inför nattning. Låter som att pappan precis dragit in förmånen att få saga ikväll. Well, inte mitt bekymmer ikväll. Inte min nattning. Jag avslutar detta och återgår till min nya Mama som jag hållit på i 2 dagar. 




Lördagsmys eller?

Vi skulle ha gäster kl14. Trodde jag och började glatt städa, domdera familjen och göra mig fin samtidigt som jag bakade en chokladfudgetårta och lät motvilligt 4-åringen hjälpa till(ibland vill man liksom baka SJÄLV). Sonen höll koll på klockan och frågade varannan minut om de inte kommer snart. Jodå, sa jag glatt!

Kl1420 började jag misstänka missförstånd och jajamän, efter scrollande bland sms gick det upp för mig att gästerna tackat ja till fika på söndag. Inte lördag.

 Familjen var lagom imponerad. Men eftermiddagen planerades raskt om till ett MIO besök, soffhäng och familjefika. Bebisen var glad, 4-åringen var helt omöjlig, mannen fick näsblod och ja. Det var en såndär dag helt enkelt. 

När barnen äntligen däckat vid 1930 och vi tog varsitt glas rött, pustade ut och provsmakade tårtan... gissa vem som då kom tassande? Med ett anklagande: Äter ni kakan?! Som tur var köpte han löfte om tårta på söndag och ett snabbt återvändande till sin säng. Så att vi trötta föräldrar kunde återgå till att diskutera(läs smågnabbas på gränsen till bråk om vem som gör vad hemma och hur man egentligen bör kommunicera med varann. Bägge två naturligtvis experter på det.). Vi blev iallafall sams innan vi gick och lade oss.