lördag 29 mars 2014

Lugn natt

Det gick fint igår. Vi tog en lång eftermiddagspromenad i vårsolen, nästan en timme. Bebis tog sin sista lur för dagen och innan vi gick hem svängde vi förbi sushin för att även jag skulle få lite middag. För en gångs skull fick jag även äta den medan bebis satt i banysittern och var halvnöjd men åtminstone inte totalt missnöjd. 

Bebis blev kvällsgnällig på riktigt vid 18 och fick lägga sig 1830. Sen kom han väl till ro vid 19. När jag sen skulle lägga mig kändes det väldigt ensamt och tomt. Så bebis blev upplockad och lagd i sängen med mig. Det tyckte båda var mysigt. Sem var det lugnt. Mat krävdes vid 0130 och 0450. Sen var det morgon 0720. 

Lite skönt faktiskt, att bara vara vi två ett tag. 


fredag 28 mars 2014

Nyshoppat, BVC och ensamfredag

Igår kom Lindexpaketet med ny laddning kläder till 6-veckorsklimpen som nu kräver stl62. Och eftersom han behövde nytt i garderoben var jag ju liksom tvungen att beställa lite till mig och storebror också. Barnens kläder var superfina, jag brukar alltid bli nöjd med Lindex. Säkert kort. 
Men till mig var det lite värre. Kläderna var det inget fel på... Jag pressade mig i ett par ljusa chinos och en randig top. Och såg ut som en tjockis. Ni vet som en 50-årig tant utan koll. Platt rumpa, valkar både fram och bak. Det var inte så upplyftande. Men motiverande! Jag ger migsjälv ett par veckor till, sen kommer en plan att ta form över hur jag ska sakta men 100% säkert komma iform. 

Det enda som passade mig ur paketet var nagellacket.

En annan tjockis är bebisen. Han är nu 6 veckor och 3 dagar och väger in på 5430kg. Så BVC var nöjda och jag är nöjd och han är.....lite lätt missnöjd. Tror att det är försmaken på 2 månaders utvecklingsfasen. Jättekul. Mm.

Idag är vi själva hemma, men har som tur är bokat in fikasällskap nu efter lunch. Mamma och två små sötnosar kommer över. Och tar med fika! 

Nu håller jag bara tummarna för att eftermiddagen och natten går bra för mig och bebis. 










torsdag 27 mars 2014

Helt slut...

Som alltid när jag är lite väl nöjd med migsjälv får jag minsann äta upp det. Jag sitter nu i soffan i pyjamas och tröstäter lösgodis. Bebisen var helt galet missnöjd med sin mamma den här eftermiddagen. Tydligen var det något om för lite sömn under dagen och kanske även inledningen till 8 veckors utvecklingssprånget. För det var rena gallskrik här hemma. Och han blev så ARG när jag föreslog lite mera mat. Ännu argare när jag erbjöd en trygg vaggande famn och lite mysig sång till det. Känner inte igen min lilla glada bebi. Igår var det nästan likadant. Till slut fick jag lägga i vagn och beslutsamt vagna i 10 minuter. Då slocknade han och lät som sigsjälv med små förnöjda grymtanden. 

Imorgon åker mannen och storebror till landet. Första gången jag och bebis ska vara själva i över ett dygn. Håll tummarna för att han kommer vara lite gladare...


Sovit till 07

Igår och idag har vi sovit till 07, jag och bebis. Det är oändligt mycket trevligare än att stiga upp vid 05...
Receptet verkar vara att bebis hålls vaken minst 2 timmar på kvällen och att jag behåller honom i sängen med mig när jag ammat vid 4-snåret(liggandes). Så nu kör vi på det. Livet känns plötsligt lite ljusare!

Vi kör fortfarande på Dreamfeeding vid 2130 och att mannen tar 01 passet. Sen är det fortfarande så att lillen bökar och stökar massor mellan 04-07 men någon timmes extra sömn blir det allt. Och bara jag får ihop 6-7 timmars sömn är jag nöjd! Det får duga fram till att vi ska börja med fasta rutiner och lära bebis sova 12-timmars natt. Det lär bli runt 4-5 månader. 











tisdag 25 mars 2014

En 4-åring med stor personlighet

Min 4-åring är lite svår att förstå sig på ibland. Han har 2 lägen.

 1, Charmören, pratsam, påhittig, kreativ, uppmärksam, artig, finurlig, får lätt med sig andra på lek och bus, kärleksfull.

2, Martyren, blir arg eller ledsen för ingenting, omöjlig, envis, lyssnar inte, gör inte som man säger, kaxig, dryg, förstör för andra, otrevlig, intensiv.

När han är charmör är han den finaste ungen i hela världen och jag blir så stolt över min son. Men när det är martyren så finns det ingen i hela världen som kan göra mig så arg, så snabbt. Ibland vet jag inte hur jag ska hantera hans utbrott och känner mig som världens sämsta mamma som blir arg för fort eller snäser åt honom. Allt jag gör blir bara så fel. Samtidigt känner jag igen mig, jag var också "svår" som liten och med massa utbrott när det inte blev som jag ville. 

Igår hade mannen utvecklingssamtal på förskolan och då fick vi bekräftelse på just det här. Den pedagog som hade mötet berättade att vår son faktiskt är hennes favorit pga sin härliga personlighet(jag blev alldeles rörd och tårögd). Men att när han hamnar i läge 2 finns det ingen som väcker sån irritation. Jag förstår precis. Hon berättade också hur de försöker hjälpa honom ur läge 2 med att ex förbereda honom på dagen eller bjuda in till lässtund. Det känns tryggt att de ser honom och vad han är bra på och när han behöver stöd. Bra och ärligt. Också kul att höra att hon aldrig träffat en 4-åring med så stort ordförråd och inlevelsefullt berättande. 

Min lilla stora 4-åring. Du är fantastisk, men ärligt.. Jag ser INTE fram mot dina tonår. Hjälp....









måndag 24 mars 2014

Bebis sov!

Snälla lilla söta bebisen, du är det finaste som finns. Men kan du snälla ta och sluta strula från 05-07? Det är lite tärande och nu har du provat det 3 dagar i rad, det blir inte roligare än såhär. Trust me. Tack på förhand.
/Mamma

söndag 23 mars 2014

Träning....

Har fått låna ett ex av Olga Rönnbergs träningsbok. Läser och blir....inte inspirerad. Det känns så, så långsamt och jobbigt. Förmodligen helt rätt och det bästa för kroppen. Men jag vet inte. Provade ett par övningar lite halvhjärtat. Inte där än. Men en promenad om dagen. Det blir det iallafall. 


Söndagen har annars handlat om ett försök till bättre rutiner med bebis och att roa 4-åringen. Med pysselstund, simhall, lek med grannkillen och filmstund och kvällsbad. Bebisens rutiner handlar om att han ska vara mer vaken på dagen och sova lite mindre oroligt på natten. Enligt 2-2 principen. Alltså 2 timmar vaken och 2 timmar sova. Det går sådär, han blir väldans trött efter 1,5 timme. Men vi fortsätter. Nästa problem att lösa är dagishämtningen. Det är inte så bra med eftermiddagstid, det krockar med bebis mat och/eller sömn. Vilket innebär sur bebis som skriker i vagnen. Inte kul. 
Måste komma på bättre lösning för det här.